Круїзи

kruizy-5

Круїзи

Круїзи — це особливий вид подорожей, що має свої тонкощі. Якщо бути готовим до цього заздалегідь — можна зробити свою відпустку трохи приємніше. У різних круїзних компаніях можуть бути різні правила, але в цілому, все відбувається за однією схемою.

Час початку реєстрації зазвичай вказується в документах. Перед самою реєстрацією треба здати багаж, прикріпивши на нього бирки з номером каюти (вони видаються разом з комплектом документів на круїз або прямо при здачі багажу). Далі ваш багаж занурять на корабель і поставлять біля дверей каюти. Зазвичай це займає кілька годин. Перевірте, будь ласка, що ви не здали в багаж нічого зайвого — документи, гроші, цінності, тендітні предмети повинні залишитися в ручній поклажі.

Далі необхідно заповнити анкету, в якій вказується, в якій формі ви залишите депозит — або зареєструвавши для цього банківську карту, або вказавши пункт «готівка». Так само можна вказати, хто з проживаючих у вашій каюті має право розраховуватися з цього депозиту. Наприклад, таким чином можна обмежити ризик, що діти можуть витратити великі суми без попиту.

Після цього йде безпосередньо реєстрація. Тут ви здаєте паспорта, в яких обов’язково перевірять наявність всіх необхідних віз для виходу на берег в портах. Крім цього, вас сфотографують, і занесуть всі дані на спеціальні карти. Ці карти — ваш документ на час круїзу. За ним ви будете сходити на берег і потрапляти назад на корабель, розраховуватися з їх допомогою за всі додаткові витрати. На карті так само зазначений номер стола і час для вечері.

Як правило, все харчування на борту включено у вартість круїзу. Іноді так само є платні ресторани і кафе для гурманів. А ось напої практично завжди за додаткову плату. Тільки за сніданком чай, кава і соки безкоштовно, а так само зазвичай просту воду за їжею можна пити безкоштовно. Але існують і круїзи по системі «все включено», де навіть алкоголь безкоштовно практично цілодобово. Уточнюйте це питання при виборі круїзу.

 

 

Visit Project
Date
  • 16.05.2016
Categories

Надішліть запит

Close